Túra tippek

Mátraszentimre - Sípark

A sípark gyalog 10 kilóméterre van a szállásunktól. Többféle nehézségi fokú útvonalon is megközelíthető. A leg bátrabbaknak kis kitérővel az Ágasvár csócson keresztül is. Autóval 14 km.

A környező erdőkre mind-mind vonatkozik...
A környező erdőkre mind-mind vonatkozik...

A Csörgő-patak mentén indulhatunk az Ágasvár, vagy Mátraszentistván felé. Itt található a Böske-forrás, A patakmeder minden évszakban más és más arcát mutatja. A gyerekek számára minden métere játszótér.

Csörgő-patak
Csörgő-patak

A háztól 600 méterre található az iható vizű Böske-forrás, a Csörgő-patak völgyében. Kisgyermekesek számára is könnyen elérhető, szép hely.

Böske-forrás
Böske-forrás
Csörgő-patak
Csörgő-patak

Nyikom:

A kilátó megközelítése és a visszatérés bő fél napos program. Változó nehézségi fokú terepen, nagy szintkülönbségekkel. Célszerű az Óvár fogadónál a piros jelzésen indulni. Így a Vidróczki-barlang és kisebb vízesések mellett visz az utunk.

A Nyikomról jól látszik az Ágasvár meredek csúcsa és a lankásabb Óvár-hegy meredek sziklafala. A völgyben bújik meg Mátrakeresztes.

Az Ágasvártól Mátraszentimrére vezető túraösvényen a gerinc közelében haladva hol északra, hol pedig délre gyönyörű kilátás tárul a szemünk elé. Az út egyik legszebb pontja a Newton-szikla.

Newton-szikla
Newton-szikla
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el